Janne Leino

 • Facebook
 • Youtube
 • Spotify
 • Janne Leino

  Janne LeinoBiografia

  Janne kokeili soolouraa vuonna 1999 kun hän julkaisi TranSoundin kautta nimikkolevyn jossa oli viisi kappaletta. Kaikki levyn kappaleet ovat Janne Leinon säveltämiä ja sanoittamia. Seuraavana vuonna ilmestyi single Valontanssi, joka on Janne Leinon käsialaa. Singlellä oli myös kappale Mukaan vaan. Lisäksi singlellä oli taustalaulajina Mari Suominen ja T. Keränen.

  Charles Plogmanin lähdettyä Charlies-yhtyeestä Janne liittyi Charliesiin, jossa hän oli laulusolistina. Lisäksi hän sanoitti myös Ystäväin-levylle osan kappaleista ja tehnyt yhdeksän käännöskappaletta kuten Kesälemmikkini ja Taivas on viilee.

  Vuonna 2005 Janne vieraili Tammelan veteraanikuoron julkaisemalla Tammelan järvet-levyllä jossa oli mukana myös joitakin tunnettuja muusikoita kuten Erkki Liikanen ja Timo Tervomaa. Lisäksi Janne sanoitti pari kappaletta levylle, joista yhden Janne esitti itse. Janne on myös vieraillut Meiju Suvaksen levyllä Missä milloin vaan ja Pauli Haapalaisen levyllä Kaikille tähdet loistaa.

  Janne Leino siirtyi musiikilliselle soolouralle vuonna 2010. Ensimmäinen soolosingle Matkaani teen julkaistiin 20.9.2010 (Universal Music Oy). Kappaleen ovat säveltäneet Maki Kolehmainen ja Mats Tärnfors ja sanoittaneet Jimi Constantine ja Eppu Uutinen. Seuraavana vuonna julkaistiin albumi Sytytä mut jonka kappaleista suurin osa on Maki Kolehmaisen säveltämiä. Lisäksi Janne Leino sanoitti kappaleen Puumanainen yhdessä Jimi Constantinen ja Eppu Uutisen kanssa ja toimi säveltäjänä kappaleelle Siirrän tuolin aurinkoon. Soolouralle lähdöstä asti Janne on tehnyt keikkoja Jari Sillanpään taustaorkesterina tunnetun Men In Black-yhtyeen kanssa.

  Seuraavan sooloalbumin Suloinen julkaisi vuonna 2013 Sony. Levyllä on myös viidestä kappaleesta koostuva "Janne goes Hollywood" -osio ja Sanin kanssa julkaistu duetto "Joulukortti", joka tehtiin jo vuonna 2011. Leino on suunnittellut kolmatta sooloalbumia ja sille Suomi-filmi-elokuviin liittyvää teemaosiota.

  Siviiliammatiltaan Janne on apteekkari. Koulutukseltaan hän on farmasian tohtori sekä eMBA (executive MBA).