Janne Leino

 • Facebook
 • Youtube
 • Spotify
 • Janne Leino

  Janne LeinoJanne Leinon kymmenen vuoden jouluprojekti valmistui – uudella albumilla kaksitoista joululaulua

  Spotify

  HUOM: TIEDOTTEEN LOPUSSA ON RADIOASEMIA VARTEN UUDEN JOULU SUN SYLISSÄSI -SINGLEN WAV-VERSIO

  Janne Leino on juuri julkaissut uuden kaksitoista laulua sisältävän joululevyn, jolla on mukana radiosta jo tuttuja sekä täysin uusia kappaleita.

  – Olen rakentanut joululevyäni kymmenen vuoden ajan yhdessä säveltäjä-tuottaja Maki Kolehmaisen kanssa. Mukana on joululauluja, joista montaa on kultu jo vuosien aikana eri radiokanavilla, Janne Leino kertoo.

  Joulumatka-albumilta löytyvät muun muassa vuonna 2015 ilmestynyt Talvimetsä sekä Lumikuningatar (2016), Joulupukki kesälomalla (2017) ja Joulumatka (2019). Albumin ensimmäinen julkaistu single oli vuonna 2012 ilmestynyt Joulukortti, jonka Leino esittää yhdessä Sanin ja 30-henkisen viihdeorkesterin kanssa. Yksi aivan tuore single on Joulu sun sylissäs -kappale.

  Levyn laulut ovat valtaosin Maki Kolehmaisen säveltämiä, mutta mukana on myös yksi Leinon oma sävellys, Joulun Sääntö. Sanoituksista vastaavat mm. Sana Mustonen, Kati Valjus, VeePee Lehto ja Eija Hinkkala.

  – Albumilla liikutaan pääosin joulun tunnelmissa, mutta sieltä löytyy myös talviaiheisia kappaleita, kuten Talvimetsä. Kaunista ja herkkää tunnelmaa edustaa puolestaan Lumikukkia-laulu, ja sokerina pohjalla on hieman huumoriakin, kun Joulupukki on kesälomalla, Leino kertoo.

  Janne Leino on julkaissut hiljattain myös viittä kieltä sisältävän kansainvälisen Love Stories -albumin, josta on tullut todellinen YouTube-ilmiö. Albumin lauluista tehdyt videot ovat keränneet jo lähes 400 000 katselukertaa ympäri maailman. Leino laulaa albumilla ympäri maailman tunnettuja ikivihreitä englanniksi ja italiaksi, mutta myös duettoja vietnamiksi, espanjaksi ja portugaliksi.

  Elokuussa Leino lähti mukaan kahden muun kevyen musiikin konkarin muodostamaan HAL eli Hietala-Ahola-Leino -nimiseen kokoonpanoon. HAL julkaisi samalla uuden, Saada rakkautta ja rakastaa -nimisen kappaleen ja nyt isänpäiväksi Arjen isänpäivää -laulun, jotka on molemmat säveltänyt Maki Kolehmainen ja sanoittanut Sana Mustonen.

  Janne Leino toimii terveysalan yrittäjänä. Lisäksi hän on suosittu terveysalan luennoitsija ja harrastaa ja kilpailee kansainvälisellä tasolla brasilialaisessa jujutsussa.

  Lehdistökuvat >> linkki

  JOULU SUN SYLISSÄSI -SINGLEN WAV-TIEDOSTO RADIOITA VARTEN >> linkki

  TEOSTO-TIEDOT RADIOITA VARTEN:
  Kappale: Joulu sun sylissäsi
  Artisti: Janne Leino
  Julkaisija: Helsinkirecords
  ISRC: FIHC82000038

  Tekijät:
  säv. Maki Kolehmainen
  san. VeePee Lehto
  sov. Toivo Hellberg, Maki Kolehmainen
  Kustantaja: Helsinkirecords
  Äänitys ja miksaus: Heremusic
  Vastaava tuottaja: Maki Kolehmainen

  Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, [email protected]