Janne Leino

 • Facebook
 • Youtube
 • Spotify
 • Janne Leino

  Janne LeinoJanne Leino yhdisti voimansa Jari Sillanpään entisen yhtyeen kanssa - Tuloksena 12 kappaleen albumi viihteen ikivihreitä

  Spotify

  HUOM: TIEDOTTEEN LOPUSSA RADIOILLE WAV-VERSIOT KAHTEEN UUTEEN SINGLEEN

  Lehdistötiedote 15.6.2021

  Janne Leino yhdisti voimansa Jari Sillanpään entisen yhtyeen kanssa – Tuloksena 12 kappaleen albumi viihteen ikivihreitä

  Albumillinen viihdemaailman ikivihreitä, eri tanssirytmejä ja joukossa vieläpä monia ennen julkaisemattomia suomennoksia. Näistä aineksista on tehty juuri ilmestynyt Viihdeklassikot-albumi, jonka takaa löytyvät laulaja Janne Leino sekä mm. Jari Sillanpään entinen yhtye Men In Black.

  – Tämä on sellaista pieteetillä sovitettua vanhan ajan hyvää iskelmää ja rytmimusiikkia, jota julkaistaan nykyisin valitettavan vähän. Mukana on monia kaikkien tuntemia klassikoita, kuitenkin siten, että osaan on tehty kokonaan uudet sanoitukset, kertoo Janne Leino.

  Albumille on valittu yhteensä kaksitoista suomalaista ja kansainvälistä legendaarista kappaletta, kuten Täysikuu, Puhu hiljaa rakkaudesta, Hopeinen kuu ja Delilah.

  Mukana on myös lukuisia uusia ja aiemmin julkaisemattomia sanoituksia, joista vastaa Sana Mustonen. Tällaisia uuden asunsa saaneita kappaleita ovat Hei Mambo (Mambo Italiano), Kun sua kosketan (You’re My Everything) ja Saa pusun kuka vain (Love Potion No 9.). Lisäksi Mustonen on sanoittanut aiemmin suomeksi julkaisemattoman Gordon Haskellinenglanniksi tunnetuksi tekemän laulun Sä ihmeellinen oot (How Wonderful You Are).

  Lisäksi Leino on julkaissut hiljattain kolme muutakin singleä, joista ”Kesä tekee auringon” edustaa letkeää popmusiikkia ja ”Suomalainen sielu” ja ”Taivaan tähdet” 1960-luvun rautalankaa.

  Kesä tekee auringon -kappaleen on säveltänyt Maki Kolehmainen ja sanoittanut Sana Mustonen Rautalankabiisit ovat puolestaan Pentti Vanhamäen ja Matti Laasosen käsialaa.

  Janne Leino on pitkän linjan laulaja, joka julkaisi viimeksi jouluna 2020 albumillisen radiosta jo tuttuja sekä täysin uusia joululauluja.

  Lisäksi Leino julkaisi viime vuonna viittä kieltä sisältävän kansainvälisen Love Stories -albumin, josta on tullut todellinen YouTube-ilmiö. Albumin lauluista tehdyt videot ovat keränneet jo yli 700 000 katselukertaa ympäri maailman. Leino laulaa albumilla ympäri maailman tunnettuja ikivihreitä englanniksi ja italiaksi, mutta myös duettoja vietnamiksi, espanjaksi ja portugaliksi.

  Viime elokuussa Leino lähti mukaan myös kahden muun kevyen musiikin konkarin muodostamaan HAL eli Hietala-Ahola-Leino -nimiseen kokoonpanoon, joka jo on julkaissut lukuisia singlejä.

  Janne Leino toimii terveysalan yrittäjänä. Lisäksi hän on suosittu terveysalan luennoitsija ja harrastaa ja kilpailee kansainvälisellä tasolla brasilialaisessa jujutsussa.

  Janne Leino: https://janneleino.fi

  Lehdistökuvat: www.dropbox.com/sh/c9u3j2no4x57hqd/AACGTG362r2iZtbesOmjtWpXa?dl=0

  KESÄ-SINGLEN WAV-TIEDOSTO RADIOITA VARTEN:

  www.dropbox.com/s/o2t8nql0swz0k6u/01%20Hey%20Mambo%20Mastered%20FIHC82000026%2044100%2016.wav?dl=0

  Kappaleen nimi: Hei Mambo

  Artisti: Janne Leino

  Julkaisija: Helsinkirecords

  ISRC: FIHC82000026

  Tekijät:

  säv. Bob Mernill, Frankie Laine, William S.Fischer

  suom. san. Sana Mustonen

  sov. Men in Black.

  Julkaisija: Here Music

  Äänitys ja miksaus: Kimmo Klemettinen / Greatsound Studio

  Lauluäänitys; Sami Auranen / Helsinki Records

  Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers

  Tuottaja: O’Niel Imagination Oy

  KESÄ-SINGLEN WAV-TIEDOSTO RADIOITA VARTEN:

  www.dropbox.com/sh/xoe9mc1uzlac6at/AACgUxL05ZAaPlBgqt1tsOkVa?dl=0

  Kappaleen nimi: Kesä

  Artisti: Janne Leino

  Julkaisija: Helsinkirecords

  ISRC: FIHC82100020

  Copyright: Helsinki Records

  Tekijät:

  säv. Maki Kolehmainen

  san. Sana Mustonen

  sov. Toivo Hellberg, Ville Alajuuma, Maki Kolehmainen.

  Kustantaja: Helsinkirecords

  Äänitys ja miksaus: Heremusic

  Tuottajat: Toivo Hellberg, Ville Alajuuma/Heremusic

  Vastaava tuottaja: Maki Kolehmainen

  Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, [email protected]