HUOM: TIEDOTTEEN LOPUSSA ON RADIOASEMIA VARTEN UUDEN JOULU SUN SYLISSÄSI -SINGLEN WAV-VERSIO

Janne Leino on juuri julkaissut uuden kaksitoista laulua sisältävän joululevyn, jolla on mukana radiosta jo tuttuja sekä täysin uusia kappaleita.

– Olen rakentanut joululevyäni kymmenen vuoden ajan yhdessä säveltäjä-tuottaja Maki Kolehmaisen kanssa. Mukana on joululauluja, joista montaa on kultu jo vuosien aikana eri radiokanavilla, Janne Leino kertoo.

Joulumatka-albumilta löytyvät muun muassa vuonna 2015 ilmestynyt Talvimetsä sekä Lumikuningatar (2016), Joulupukki kesälomalla (2017) ja Joulumatka (2019). Albumin ensimmäinen julkaistu single oli vuonna 2012 ilmestynyt Joulukortti, jonka Leino esittää yhdessä Sanin ja 30-henkisen viihdeorkesterin kanssa. Yksi aivan tuore single on Joulu sun sylissäs -kappale.

Levyn laulut ovat valtaosin Maki Kolehmaisen säveltämiä, mutta mukana on myös yksi Leinon oma sävellys, Joulun Sääntö. Sanoituksista vastaavat mm. Sana Mustonen, Kati Valjus, VeePee Lehto ja Eija Hinkkala.

– Albumilla liikutaan pääosin joulun tunnelmissa, mutta sieltä löytyy myös talviaiheisia kappaleita, kuten Talvimetsä. Kaunista ja herkkää tunnelmaa edustaa puolestaan Lumikukkia-laulu, ja sokerina pohjalla on hieman huumoriakin, kun Joulupukki on kesälomalla, Leino kertoo.

Janne Leino on julkaissut hiljattain myös viittä kieltä sisältävän kansainvälisen Love Stories -albumin, josta on tullut todellinen YouTube-ilmiö. Albumin lauluista tehdyt videot ovat keränneet jo lähes 400 000 katselukertaa ympäri maailman. Leino laulaa albumilla ympäri maailman tunnettuja ikivihreitä englanniksi ja italiaksi, mutta myös duettoja vietnamiksi, espanjaksi ja portugaliksi.

Elokuussa Leino lähti mukaan kahden muun kevyen musiikin konkarin muodostamaan HAL eli Hietala-Ahola-Leino -nimiseen kokoonpanoon. HAL julkaisi samalla uuden, Saada rakkautta ja rakastaa -nimisen kappaleen ja nyt isänpäiväksi Arjen isänpäivää -laulun, jotka on molemmat säveltänyt Maki Kolehmainen ja sanoittanut Sana Mustonen.

Janne Leino toimii terveysalan yrittäjänä. Lisäksi hän on suosittu terveysalan luennoitsija ja harrastaa ja kilpailee kansainvälisellä tasolla brasilialaisessa jujutsussa.

Lehdistökuvat: www.dropbox.com/sh/z4mya83hxaza4on/AADFxLelB24f_Ie_xNRSfi7za?dl=0

JOULU SUN SYLISSÄSI -SINGLEN WAV-TIEDOSTO RADIOITA VARTEN:

www.dropbox.com/s/8kaotu1pdyfwyar/01%20Joulu%20Sun%20Syliss%C3%A4si%20Mastered%20FIHC82000038%2044100%2016.wav?dl=0

TEOSTO-TIEDOT RADIOITA VARTEN:

Kappale: Joulu sun sylissäsi
Artisti: Janne Leino
Julkaisija: Helsinkirecords
ISRC: FIHC82000038

Tekijät: 
säv. Maki Kolehmainen
san. VeePee Lehto
sov. Toivo Hellberg, Maki Kolehmainen
Kustantaja: Helsinkirecords
Äänitys ja miksaus: Heremusic
Vastaava tuottaja: Maki Kolehmainen

Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, [email protected]