Kolme kevyen musiikin konkaria yhdisti voimansa – tavoitteena yhteinen kiertue

Kolme kevyen musiikin konkaria on yhdistänyt voimansa ja julkaissut uutta musiikkia. Lisäksi tämän HAL eli Hietala-Ahola-Leino -nimisen kolmikon tavoitteena on lähteä ensi vuonna yhteiselle kiertueelle. Kokoonpanoon kuuluvat jo liki 30 vuotta tanssilavoja eri yhtyeiden solistina kiertänyt Aki Hietala, maamme suosituimpiin tanssiyhtyeisiin lukeutuvan yhtyeen, Sinitaivaan, solisti Juha-Matti Ahola sekä Charlies-yhtyeen solistinakin tutuksi tullut musiikin monitoimimies Janne Leino.

Hietala-Ahola-Leino -kolmikko on juuri julkaissut uuden kappaleen, Saada rakkautta ja rakastaa, jonka on säveltänyt Maki Kolehmainen ja sanoittanut Sana Mustonen.

– Idea kokoonpanomme perustamiseen syntyi melkein kuin yhteisestä sattumasta. Itse kuulin radiosta Janne Leinon haastattelun ja otin häneen yhteyttä. Janne puolestaan kertoi, että myös hänellä oli jo ajatuksia muodostaa tällainen kokoonpano. Ja taisipa siinä olla jo Juha-Matti Aholankin nimi heti pöydällä ja kaikki oli valmista, kertoo Aki Hietala.

– Projektimme nimi taisi olla ensi alkuun kolme tenoria, mutta sittemmin nimeksi muotoutui ytimekkäästi HAL. Tuottajamme Maki Kolehmainen innostui myös projektistamme ja sävelsi meille ensimmäisen singlemme. Saimme siihen myös hienon tekstin, ja sitten kaikki olikin jo valmista, toteaa Juha-Matti Ahola.

HAL-kolmikkoa yhdistää monen asian lisäksi se, että he ovat kaikki toisen polven muusikoita ja vievät siten omalta osaltaan musiikin viestikapulaa eteenpäin. Lisäksi Janne Leinon Eerika-tytärkin on jo julkaissut musiikkia omalla nimellään, joten musiikki on tarttunut tuleviinkin sukupolviin.

– Valmistelemme parhaillaan HAL-kokoonpanolle albumia, jossa on yhteiskappaleiden lisäksi jokaisen omia bravuureita. Seuraava singlemme ilmestyy isänpäiväksi. Lisäksi tavoitteenamme on toteuttaa HAL-kiertue vuoden 2021 aikana, Leino kertoo.

Aki Hietala on ylivieskalaislähtöinen laulaja, joka voitti Valssin Valtias -laulukilpailun 1995. Lisäksi hänet valittiin vuonna 1997 Vuoden tanssittajatulokkaaksi. Hietala on julkaissut useita albumeita eri levymerkeille, ja hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Ei aikaa huomiseen, Toiveunia ja Jos luoja suo.

Rumpali-laulaja Juha-Matti Ahola on ollut mukana Sinitaivas-yhtyeessä sen perustamisesta, eli vuodesta 2007 alkaen. Yhtyeen ura sai vauhdikkaan alun Viihdyttäjä 2007 -kilpailun voiton myötä. Viisi albumia julkaissut Sinitaivas on yksi maamme suosituimmista tanssiorkestereista ja on kiertänyt jo usean vuoden ajan 150 esiintymisen vuositahdilla ympäri Suomen.

Janne Leino on tehnyt soolouraa vuodesta 2009 alkaen jätettyään tuolloin taakseen Charlies-yhtyeen.  Leino on juuri julkaissut englanninkielisen sooloalbumin, Lovestories. Lisäksi hänen Elämän tyhjät huoneet -niminen kappaleensa julkaistiin viime keväänä.