Laulava apteekkari Janne Leino palasi levylautasille

Charlies-yhtyeen solistina iskelmätaivaan kiintotähdeksi noussut Janne Leino on palannut levylautasille. Leinon edellinen albumi julkaistiin vuonna 2013, ja nyt hän on tehnyt jälleen uutta musiikkia. Elämän tyhjät huoneet -niminen kappale on juuri julkaistu radioille, ja siitä tehty video on saanut ensi-iltansa YouTubessa.

Janne Leinoa kutsutaan Laulavaksi apteekkariksi siviiliammattinsa vuoksi. Hän on koulutukseltaan farmasian tohtori ja toimii apteekkarina Oulussa. Charlies-yhtyeen solistina Leino lauloi kuuden vuoden ajan 2004-2010 ennen siirtymistään kokonaan soolouralle.

– Olen julkaissut nyt uutta musiikkia, ja samaan aikaan siviiliammattini on pitänyt minut kiireisenä. Olen myös tehnyt kaiken aikaan taustalla monenlaisia töitä musiikkiympyröissä. Toimin esimerkiksi Robinin kaksi ensimmäistä levyä tehneessä Helsinki Records -levy-yhtiössä yhtenä omistajana ja työskentelen siellä myös tuottajapuolella, Leino kertoo.

Elämän tyhjät huoneet on laulu yksinäisyydestä ja kaukaisen lapsuuden ja nuoruuden menneestä onnesta. ”Vaikka onnen tunnet hetken, lähdet oven sulkien”, Leino laulaa tässä Pentti Vahamäen säveltämässä ja Matti Laasosen sanoittamassa tunnelmallisessa kappaleessa.

– Elämä on täynnä nousuja ja laskuja itse kullakin. Itse olen saanut elää onnellisen elämän. Olen pysynyt terveenä ja saanut toteuttaa itsenä monella eri tavalla, Leino kertoo. – Musiikki on minulle yksi elämäni tärkeintä kiintopisteistä ja olen saanut onnekseni siirtää sen verenperintönä myös tyttärelleni Eerikalle, joka on juuri aloittamassa omaa artistiuraansa.

Janne Leino valmistelee parhaillaan myös toista singleä ja lähitulevaisuudessa häämöttää myös uuden pitkäsoiton valmistuminen. Kyseessä olisi levyllinen kitarabändisovituksin tehtyä suomalaista iskelmämusiikkia Agentsien, Reijo Taipaleen ja Jamppa Tuomisen tunnelmissa. Leino on jo julkaissut kolme albumia: Janne Leino (1999), Sytytä mut 2011) ja Suloinen (2013).

Leino väitteli farmasian tohtoriksi biofarmasian alalta vuonna 2004. Apteekkarin työn lisäksi hän kiertää puhumassa erilaisille potilasryhmille terveydestä, ravinnosta sekä hyvinvoinnista. Hän on myös perustanut ja on osakkaana muun muassa useissa terveys- ja liikunta-alan yrityksissä. Janne on voittanut brasilialaisessa jujutsussa Africa Continental Pro -kisan mestaruuden ja harrastaa edelleenkin lajia aktiivisesti kilpaillen kansainvälisellä tasolla.

 

Janne Leino: https://janneleino.fi

Elämän tyhjät huoneet YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=Yj5pNAkOKGU

Lehdistökuvat: www.dropbox.com/sh/02ce2iod7toquaw/AADJTn3eONkZ4q9ILw4qb40ga?dl=0

Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, [email protected]