UPEA JOULUBALLADI JANNE LEINOLTA JOULUAAMUN TUNNELMAA

Säv. & san. Maki Kolehmainen, Ville Alajuuma, Sana Mustonen. Sov. Maki Kolehmainen, Ville Alajuuma

Varmasti jokainen meistä on kokenut ihmeellisen jouluaamun tunnelman. Kun kaikki joulujärjestelyt ja muu kiire on ohi, ja jouluaamun ihana rauha laskeutuu kotiin ja syvälle sieluun. Silloin on aikaa soittaa kaunista ja tunnelmallista musiikkia, joka korostaa jouluaamun rauhaa, iloa, jännitystä ja tietynlaista kohottavaa juhlallisuutta. On aika rakastaa lähimmäistä, muistella jo pois menneitä ja keskittyä aitoon joulutunnelmaan. Jouluaamuna voi todella kokea olevansa tässä ja nyt.  

Janne Leinon vahva, kerrassaan upea jouluballadi tuo kaikki nämä tunteet pintaan. Jo kappaleen dramaattiset ensisävelet kertovat, mitä kappaleella halutaan tuoda ilmi. Kaunis melodia ja koskettavat teksti saavat arvoisensa tulkinnan. Jannen ääni soi kenties kauniimmin kuin koskaan.

Maki Kolehmainen:
”Istuin alas säveltämään juuri Jannea ajatellen. Mieleeni välähti John Lennonin Imagine, ja päätin lähteä liikkeelle pelkällä pianolla. Kappaleessa on vivahteita 60- ja 70-luvun musiikista, mutta tietenkin nykypäivän saundeilla. Halusimme erottua tällä kappaleella ja hyödyntää Jannen vahvaa ääntä ja tulkintaa. Jannen aiemmat joulukappaleet ovat ilokseni soineet aina radioissa hyvin.” 

Jannen sanoin:  
"Kuultuani kappaleen demon ensi kertaa, taisi mennä iho kananlihalle. Olihan sen laulanut säveltäjämaestro itse. Sana Mustonen on luonut kappaleeseen hienon tekstin, joka on raikas, mutta silti hienosti joulun perinteet esiin tuova ja joulumielen kuulijalle luova. Tekstin tärkeä viesti, jonka allekirjoitan myös oman elämäni yhtenä mottona, on että olisi hyvä elää yhdessä sovussa kuin joka päivä olisi joulu. Joulu on minulle aina ilon ja valon juhla. Siksi yritän elää joka päivä hyvää elämää. Ihan kuin joulu olisi joka päivä. Kappale, jossa voi kuulla myös Beatles-tyylistä vivahdetta, lienee useista radiosoitossakin olleista joulukappaleista se vahvin. Kappaleessa on klassikon tunnelmaa jo ensikuulemalta. Se on laulajan biisi, jolla tarkoitan sitä, että siinä saa laittaa kaikki paukut peliin ja hyvällä asialla"

Myös sanoittaja Sana Mustonen ilmoittautuu jouluihmiseksi:

”Mä olen niin jouluihminen, kuin olla voi. Rakastan nimenomaan sitä lämpöä ja rauhaa hehkuvaa tunnelmaa, joka tekee hyvää meille niin kiireisille ja huolien kanssa kamppaileville ihmisille. Jouluna on lupa pysähtyä, lupa olla hiljaa ja ajatella, muistaa ja rakastaa.”

Kuuntele Joulunaamun tunnelmaa ja nauti rauhasta, rakkaudesta ja valon juhlasta.

Huomaa myös kappaleet Joulun lupaus ja Joulupukki kesälomalla. Jälkimmäisessä liikutaankin ihan eri tunnelmissa!

Tiedotus: Reija Kokkola 050 302 5964 [email protected]

(P)&(C) HEREMUSIC 2018